Ikikaiku-säätiön virtuaalinen KUTSUHUUTO perjantaina 5.6. klo 14.

Juhlistamme Ikikaiku-elämänperintösäätiön toiminnan käynnistymistä maailman ympäristöpäivänä 5.6. klo 14 alkaen lehdistötilasuudessa, jossa säätiön perustajia sekä omistautujien killan ja hallituksen jäseniä on mukana vastaamassa tiedotusvälineiden kysymyksiin.

Saat tarkemman aikataulun, osallistumisohjeet ja kutsulinkin lähettämällä pyynnön osoitteeseen info@ikikaiku.fi

Perusteilla oleva säätiö luo uudenlaista, kokonaisvaltaisella tavalla kestävää kulttuuria. Se pyrkii avaamaan ja turvaamaan pysyviä mahdollisuuksia maan hoitamiseen ja omavaraisuuteen myös niille, joilla ei ole pääomia. Ikikaiku-elämänperintösäätiö tutkii ja opettaa ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää elämäntapaa. Säätiön suojelija on kollektiivinen omistautujien valtuuskunta eli kilta, joka toimii myös kestävän elämäntavan asiantuntijaorganisaationa. Sen jäsenet ovat joko tehneet säätiön kanssa omistautumissopimuksen tai jo toteuttavat säätiön tavoitteita omassa elämässään.

Säätiö voi vastaanottaa yhteisölliseen ja omavaraiseen elämään soveltuvia kiinteistöjä lahjoina tai perintöinä, mutta jotta lahjoituksia voidaan ottaa vastaan, tarvitaan reipas joukko kestävyyden ja omavaraisuuden opettelemiseen valmiita kisälleja sekä taitojaan jo kartuttaneita omistautujia. Hakukaavakkeen voi täyttää säätiön nettisivuilla jo ennen kesän aikana tapahtuvaa säätiön rekisteröintiä.

Autioituvan maaseudun huutoon Ikikaiku vastaa muun muassa omalla perhehoidon mallillaan. Se avaa tilallaan ilman jatkajaa vanhenevalle väylän kohdata omistautujan, joka kestävän elämäntavan ohella sitoutuu perhehoitoon. Säätiö tukee lahjoittajan ja omistautujan yhteistä arkea maailman ekokylissä kehitettyjen sosiaalisen kestävyyden menetelmien avulla. 

YK:n raportin mukaan luonnonmukaiset pientilat ovat paras tapa ruokkia ihmiskunta. Ikikaiku-säätiö mahdollistaa maalle omistautumisen maata omistamatta, verkoston tukemana. Parhaita käytäntöjä päivitetään keskinäisissä kiertokouluissa, joissa kaikki kiinnostuneet pääsevät opiskelemaan kestävyyden taitoja.

Virallinen perustamispäivä on teknisistä syistä 1. heinäkuuta. Säätiön säännöt ovat jo kertaalleen Patentti- ja rekisterihallituksen ennakkotarkastamat. Tarkennuksia sääntöihin on tehty tiiviissä yhteistyössä PRH:n kanssa.

Erillinen keräystili Ikikaiku-säätiön toiminnan tukemiseksi on avattu ja virallinen pienkeräysilmoitus hyväksytty. Kutsuhuutomme kaikuu nyt siis mahdollisten omistautujien ja kisällien lisäksi tukijoiden suuntaan!

Lisätietoa säätiön kotisivuilta: https://www.ikikaiku.fi/

Mukana lehdistötilaisuudessa ja toimittajien kysymyksiin vastaamassa säätiön perustajia sekä hallituksen ja omistautujien killan jäseniä. Tilaisuus on vapaasti tallennettavissa.

2 thoughts on “Ikikaiku-säätiön virtuaalinen KUTSUHUUTO perjantaina 5.6. klo 14.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *